perjantai 30. lokakuuta 2015

Mikä on mun juttu?? osa 1


Mun juttu on ehdottomasti nämä!

Kolmella erivärisellä langalla tehdyt noin polvipituiset sukat silkkinauhalla ja välillä kukkasin koristeltuna. Ei kahta samanlaista paria eikä väriyhdistelmät lopu ikinä!
Ideat ja vaikutteet tulleet Voihan Villasukka!- sivustolta. Suoraan en kenenkään sukkia kuitenkaan kopioi missään tapauksessa vaan teen kaikista oman näköiseni. Ja mielestäni olen onnistunut hyvin. Näitä tämänkaltaisia sukkia on jo monen jalassa, tutun ja tuntemattoman ja mun mielestä on ihana tietää jonkun kulkevan juuri minun tekemäni sukat jalassa :) Jopa äiti, hirmu kutoja, halusi omanlaisensa ja saikin tietysti.

Näille ei ole mitään ohjetta, sama kaava toistuu kuitenkin sukasta toiseen; ensin resori, sitten kerrosrivinousua ja sitten tuleekin joko raita kuvio tai isompi kuvio. Ohje on omassa päässä ja tulee jo tottumuksesta ilman kummempaa miettimistä.
Tykkään itse kun sukassa on tietty jatkumo esim. jos varressa on neliöitä niin jalkaterässä on myös. Mun hermo ei kestä sukkia, joissa ei ole mitään järkeä eikä kuviot ja värit täsmää.
Väreillä leikittely on kivaa ja mielenkiintoista, mutta huomaan varsin usein käyttäväni kolmantena värinä valkoista näissä sukissa. Se raikastaa tunkkaistakin väriä, mutta näin jälkikäteen ajateltuna voisi sen valkoisen välillä unohtaa!
Olen tehnyt näitä monia kymmeniä eri väreillä, valitettavasti monen kuva on jo poistunut aikoja sitten, mutta eiköhän tästä ihan kattava näkemys tule. (Käytän kyllä muutakin kuin pinkkiä ja turkoosia toisin kuin kuva väittää :D )

Käytän kaikissa sukissani poikkeuksetta 7-veljestä lankaa.Värit on kattavat ja langan paksuus on justiinsa mulle ja mun puikoille sopiva. :)

Seuraavat sukat tuleekin olemaan tätä tyyliä, ovat tosin vielä nätteinä kerinä hyllyssä.Väreinä ruskea, vaalean lila ja se pirun valkoinen josta en näköjään taaskaan päässyt eroon.. no ehkä seuraavissa sukissa sitten!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti