lauantai 31. lokakuuta 2015

Mikä on mun juttu?? osa 2

Palmikot!!!!
Kuka ei rakastaisi palmikoita??!
Mä rakastan palmikkosukkien tekoa. Ensinnäkin sukka valmistuu nopsaan ja vaihtoehtoa on rajattomasti.
Palmikkoja on valtavan helppo tehdä. Palmikon kierron väliset kierrokset voi päättää itse ja näin ollen palmikoista saa oman näköisenä. Palmikoiden leveyden ja samoin myös tietenkin määrän voi päättää itse.
Ihastuin jossakin vaiheessa alkuvuotta kolmella tehtyyn palmikkoon, ohje löytyi jostakin netin syövereistä. Kyseinen palmikko on mm kuvassa jossa pinkit sukat sekä keskirivillä ruskeissa sukissa. Se on helppo ja ihan oikealta palmikolta näyttävä palmikko. :)

Valepalmikko(ah mikä keksintö) on aivan ihana!!!!!! Lähes poikkeuksetta teen palmikkosukkiin aina valepalmikko "raidat" pääosassa olevan palmikon molemmin puolin. Valepalmikkoa käytän myös yleensä aina sukkien resoreissa. En ikinä palmikkosukissa, mutta kaikissa muissa kyllä.
Palmikot itsessään ovat kauniita, mutta nykyään itse tykkään koristella niitä helmillä, ainakin välillä.
Palmikko on yksinkertaisesti kaunis. Omasta mielestäni sukkien kuningatar. Ne sopivat mihin väriin tahansa ja näyttävät aina kauniilta.

Palmikko sukkia tehdessä kudon aina neljällä puikolla. ( 3siis työssä ja yhdellä tietenkin kudon)
Useasti teen palmikkoja sukan etuosaan ja takaosa on pelkkää oikeaa neuletta.
En halua palmikon keskellä rumaa viirua puikon vaihtumiskohdasta, joten yhdistänkin aina 2&3 puikkojen silmukat yhdelle puikolle ja näin ollen palmikoista tulee lähes poikkeuksetta siistit ,eikä puikkojen vaihtumiskohta jää näkyviin. Sitäpaitsi tuntuu että olis paljon vähemmän kudottavaa kuin työssä vain kolme puikko kiinni! :D ( itsensä huijaamista, tiedän. :D )
On olemassa myös oikein palmikoita varten olevia palmikkopuikkoja, mutta en itse ole ymmärtänyt miksi hankkia vänkyrää puikkoa, kun ihan tavallinen puikko ajaa saman asian. Rahaa menee vaan hukkaan.  Oma mielipide edelleen. Monet varmasti pitävät niistä kovasti ja pitävät niitä hyödyllisinä.

Nämä on näitä yksinkertaisia palmikoita, vain yksi palmikonkierto suuntaan tai toiseen tietyin kerrosten välein.
Palmikoita on aivan upeita, monimutkaisia ja valtavan kauniita, mutta pienen lapsen kanssa touhutessa ei ehdi tutkailemaan jatkuvasti ohjetta, jossa kiertoja tulee sinne tänne ja tuonnekkin muutaman kerroksen välein tai samanaikaisesti suuntaan ja toiseen. Kelttipalmikko on yksi johon olen aivan ihastunut. Ehkä se on ennemminkin solmu nimeltään kuin palmikko, mutta idea on sama; silmukat risteilevät toistensa yli valtavaa vauhtia ja tulos on aivan ihana. Ehkä joskus itsekkin pääsen kokeilemaan kun on aikaa tihrustaa ohjetta kauan ja hartaasti.

Moni vierastaa palmikoiden tekoa, mikä on sinällään hassua, koska se on paljon yksinkertaisesmpaa kuin esim kirjoneule. Kudot vain oikeaa ja nurjaa ja silloin tällöin siirrät muutaman silmukan apupuikolle työn eteen tai taa hetkeksi, kudot muutaman seuraavan silmukan ja sitten ne odottaneet rassukat sieltä apupuikolta. Ja taas kudotaan oikeaa ja nurjaa kerros toisensa jälkeen. Hyvin yksinkertaista loppujen lopuksi. Edellä mainittu ei siis ollut minkään palmikon ohje vaan lähinnä kertomus miten homma etenee..

Lyhyesti ja ytimekkäästi, PALMIKOT ON IHANIA!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti