tiistai 17. marraskuuta 2015
Inspiraatio iski päälle kuin höyryjuna!!!

Kiitos tästä kuuluu eräälle, joka julkaisi kuvan muhkeista palmikoista sukan varressa. Aikani odottelin ohjetta muiden tavoin, mutta kun sitä ei alkanut kuulumaan niin päätin yrittää selvittää kuvasta katsomalla miten tuo ihanuus tehdään. Ja kuinkas kävikään, aamu kun valkeni niin sukkien tekijä kertoi ohjeensa ja tuurilla olin laskeskellut silmukat ja kierrokset täsmälleen oikein.

Mä olen pitkään haaveillut muhkeasta ja isosta palmikosta. Oikein kunnon näyttävästä palmikosta, joka ei kaipaa rinnalleen mitään muutua pintaneuletta, valepalmikkoa tai vastaavaa mitä yleensä palmikkosukkiin olen laittanut. 

Pitkästä aikaa siis palmikkoa! Mä nautin suunnattomasti jokaisen silmukan kutomisesta!! <3
Aiemmin mainitsin jo tekeväni tumman liilasta palmikko sukat, joten nyt koitti sen aika.
Mulla on jemmassa kaikenlaisia pieniä nappeja ym ( äitin vika, kaikki pitää kuulemma säästää?!) joten sieltä löytyikin aivan ihanat napit näihin sukkiin. Ne oli kuin tehty näihin!! Tietysti musta silkkinauha kuuluu kaveriksi. Meinasin käydä etsimässä sukkiin jotakin erilaisia koristeita, haalean vaaleanpunaisia väriltään, mutta ei ole mustan voittanutta. Yleensä kun jonkun idean saan niin siitä on vaikea päästä irti. On kyse sitten sukan väristä, mallista tai koristeista.

Palmikko oli hyvinkin helppo tehdä, kuten ne yleensä on.
Tässä palmikossa itse palmikko on 12 silmukkaa ja palmikonkierrot tehdään aina joka 15. kierros. Näin mä ainakin tein. Pelkäsin aluksi, että palmikon ollessa noin leveä, tulee sukasta kireä palmikon kierron jälkeen. Mutta mitä hullua! Ei se kiristä tippaakaan! Alussa mulla oli 14s/puikkko ja hyvinkin äkkiä kavensin ensin 13s/puikko ja sitten siihen perus 12s/puikko. Jäinkin miettimään, kuinka leveän palmikon sitä pystyykään tekemään ilman että sukka kiristää liikaa tai että silmukoita ei tarvitsisi olla miljoona.. hmm.. Ehdottomasti täytyy kokeilla!! Ja mahdollisimman äkkiä tietenkin :D

Palmikko on niin valtava, joten ei niitä kiertoja näihin sukkiin kerennyt montaa tulemaan, kun sukka oli jo valmis. Olisin voinut tosin tehdä niitä enemmän, mutta piti jäädä lankaa toiseenkin sukkaan!
(kuka onkaan niin tyhmä, että alkaa vajaasta kerästä tekemään pidempiä sukkia ja olettaa saavansa kaksi sukkaa. Minä tietenkin. ) Jalkapöytään en uskaltanut tehdä palmikkoa ollenkaan, se olisi saattanut jo tuntua ikävältä tai ainakin palmikko tuskin olisi näyttänyt yhtä hyvältä kuin varressa. Toisaalta, kokeilematta ei voi sitäkään tietää. Taas siis yksi lisäys to do-listalle. :)
Halusin jalkapöytään kuitenkin jotakin, joten pitsisydän oli omiaan siihen. Ohje on jostakin netin syövereistä kaivettu ikuisuuksia sitten, joten en osaa sanoa mistä se löytyy. Mulla kaikki ohjeet on piirrettynä ruutuvihkoon, joten sieltä tämäkin löytyi. Näin jälkikäteen olisi ehkä kannattanut jättää sydän pois, mutta tehty mikä tehty eikä se niin pahalta kylläkään siinä näytä.

Mä olen kutonut tänä vuonna VALTAVASTI, joten olen ansainnut myös itselleni sukat. Vielä en ole päättänyt minkälaiset, mutta jotain ihanaa haluan. Luultavasti palmikkoa, kun en sellaisia sukkia omista yksiäkään itse. Kaikenlaisia muita on kyllä kaapit ja korit väärällään! Ajattelin myös tehdä niistä piiiiitkät. Tässä persjalkaisuudessa ei tosin ole kauhean paljon jaloissa pituutta, mutta leveyttä ja paksuutta senkin edestä! Joten ehkä niistä tulee ikuisuusprojekti, jotka valmistuvat hitaasti ja varmasti muiden sukkien ohella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti