perjantai 20. marraskuuta 2015Joulu saapui sukkiin. :)

Multa toivottiin kahdet lasten sukat.
Jouluiset, kuten kuvista arvaa. :)

 Ei ollutkaan ihan helppo keksiä kuvioita, kun en ole sen kummemmin jouluisia sukkia tehnyt, eikä mitään valmista ohjettakaan löytynyt. En tosin olisi halunnutkaan mitään valmista, mutta jokunen inspiraation murunen olisi ollut kiva. Ei auttanut muu kuin selata vain jotakin ja toivoa.
Värit olivat alusta asti selkeät ja päätinkin ottaa tuttuja kuvioita mukaan myös näihin sukkiin. Ainoastaan tuo molemmissa lasten sukissa näkyvä venkura kuvio on Novitan uusimmasta sukkalehdestä. Loput on sitten keksitty sukan edetessä ja yritinkin tehdä molemmista sukista toistensa näköiset, vaikka kokoero olikin huomattava. Sukat ovat menossa siis saman perheen tylleröisille.
Isommat sukat on noin kokoa 25-26 ja pienemmät koko 9kk.

Minun pieni mies on juuri 9 kuukauden ikäinen, joten hän saikin onnellisen tietämättömänä toimia mallijalkoina näihin pikkutytön sukkiin ja palkinnoksi tästä sai hän pienen ja tarkasti valvotun leikkihetken langanpätkien kanssa. <3

Koon 25-26 sukat tein kolmosen puikoilla ja silmukkamäärä oli 10,11,10 ja 11. Kaventelin nilkkaa kohti ja lopulta kantalapun tullessa eteen oli jokaisella puikolla 9 silmukkaa. Tein tällä silmukka määrällä lähes koko terän, muutamia kierroksia ennen kärkikavennusta kavensin jokaiselta puikolta 1 silmukan, jotta sain kärjen kaventumaan nätisti parillisella silmukka määrällä. Sukka on terästään tarkoituksella vähän reilu, ettei ihan heti menisi pieneksi.

Koon 9 kk sukat tein myös kolmosen puikoilla ja jokaisella puikolla oli 9 silmukkaa. Pari kerrosta ennen kantalappua kavensin jokaiselta puikolta yhden silmukan ja näin ollen puikoille jäi 8 silmukkaa per puikko ja tällä mentiin loppuun saakka. Varsi on tarkoituksella hieman löysähkö, jotta sukat mahtuvat kylmien ilmojen tullessa kunnolla lahkeiden päälle, etteivät pienet jalat palele esimerkiksi päiväunien aikana.

Pieniä sukkia on ihana ja nopea tehdä, mutta se päättely!!!!!! Käsi ei mahdu teräosaan juurikaan, eikä sukkaa haluaisi venyttää muodottomaksi, joten olipahan homma.. Kunpa olisikin ollut vain yksi lanka päätettävä niin nou hätä, mutta kun niitä olikin 5.. noh, tulipahan pääteltyä kuitenkin! Nuo isommat oli vähän helpommat kun käsi mahtui edes jotenkuten sukan sisälle! :DKoska lapsisukat tarvitsevat myös äiti-sukat, niin oli tehtävä myös aiheeseen sopivat aikuisten sukat.

Niihin löytyi googlesta malli Paulat. Ihana malli ja nopea tehdä!! Askartelu kaupasta löysin alkuviikosta kuvassa olevia ihania nappeja ja ne tietenkin pääsivät koristamaan näitä sukkia.
Sovelsin hieman mallia ja jalkateräänkin tein pienen yksityiskohdan, jottei pelkkä oikean kutominen ilman kikkoja olisi alkanut puuduttamaan. Jalkapöydässä on palmikot ilman nurjia silmukoita. Tarkoituksena olikin saada vähän jotakin elävyyttä sukan pintaan,eikä kunnon palmikkoa. Vähän sekoilin välillä palmikonkierron välisiä kierroksia laskien, mutta eipähän tuo haittaa. Kauneusvirheitä vaan. :)

Ennenkaikkea, aivan ihanat nuo Paulat!! Nyt mulla on järjetön joulufiilis päällä!! Syytän edelleen miehen laittamia joulukoristeita, eikä näiden sukkien teko ainakaan auttanut asiaa!!!

Seuraavat sukatkin on jo puikoilla, ajattelin tehdä ruskeat Paulat, mutta vaihdoinkin lennossa mallia. Ihanat napit on niihin jo tarttunut mukaan. Kutomisen iloa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti