maanantai 9. marraskuuta 2015

Lanka, joka ei sovi mihinkään.

Kun Novitalta ilmestyi uudet raitalangat, oli niitä tietysti mentävä ostelemaan. Ihastuin välittömästi tähän kuvassa näkyvään lankaan. Keräillä ollessa lanka ja värit on mitä ihanimmat! MUTTA.. tuo lanka ei sopinut minkään sellaisen langan kanssa, mitä olin etukäteen suunnitellut! Kokeilin erilaisia juttuja ja lopulta päädyin purkamaan kaikki. Lankaa oli ostettuna pari kerää, enkä halunnut sen menevän hukkaan, joten tein siitä yksistään ruttuvarsisukat. Sukat itsessään olivat ihan ok, mutta langan värit olivatkin kamalat!  Nähtävästi kaunis kerä voikin valmiina tuotoksena olla ruma ja näin minun silmissäni kävi.
 
Lankaa jäi vielä yksi kerä, joten päätin jotain siitä tehdä. Sinänsä kallis lanka, joten pakko saada aikaan jonkinlaiset sukat !
Mulla on tv tasona hylly,  jossa on lähes kaikki mun ihanat aarteet (langat) näkyvillä enemmän tai vähemmän kauniisti päällekkäin.  Ajoittain laitan mielestäni yhteensopivat langat vierekkäin ja tuijottelen niitä aika ajoin pitkin päiviä muita sukkia kutoessa ja niin tein myös nyt. Tumman harmaa,  erikoinen vihreä (oliivi?) ja raitalanka.  Siinä ne oli parin sukkaparin verran miettivän  katseen alla ja tulin siihen tulokseen,  että hyvät niistä tulee!


Aloitin sukat yhtenä iltana myöhään,  enkä rehellisesti sanottuna saanut välillä mitään selvää kumpaa lankaa kudon; harmaata vai raitalangan tummia kohtia. Päätin antaa mennä vaan toivoen parasta ja aamulla sitten katsoisin vahingot. Puoleen väliin vartta tein ja totesin, että ihan hyvät ne on.
Aamulla kun otin tekeleen  käteeni,  en tiennyt purkaanko vai jatkanko.  Värit ei sopineet yhtään yhteen ja olihan sinne virheitäkin eksynyt.  (Ne oli onneksi nopea ja helppo korjata!) Päätin kuitenkin jatkaa ja tehdä väreiltään joko elämäni epäonnistuneimmat sukat tai sitten niistä tulisikin ehkä ihan ok:t tai jos villiksi heittäydyn niin oikein kivat ja onnistuneet sukat! Viimeisin vaihtoehto kävi toteen ja täytyy sanoa, että olen hyvin yllättynyt!!! Tuo yksinäinen vihreä lanka taisi pelastaa koko viritelmän ja hyvä niin  :)
Mä en yleensä käytä raitalankaa näissä tämän tyylisissä sukissa, mutta kaikkea on kokeiltava. Lanka näyttää jopa hyvältä tämän sekamelskan keskellä! Pelkäsin ettei kuviot erotu lainkaan vaan lopputulos olisi sutta ja sekundaa,  mutta onneksi käytin edes vähän päätäni ja muutin hieman pienien kuvioiden paikkaa jolloin lopputulos on kohtuullisen hyvä. Aiemmat ruskeat ja sinappiset sukat on olleet mielestäni syksyisiä sukkia, mutta kyllä nämä ovat vielä lähempänä syksyn värimaailmaa jos multa kysytään! Kerrankin kannatti kokeilla jotakin erilaista ja oman mukavuusalueen ulkopuolelta.  Täytyy kyllä myöntää, oli lähellä etten vaihtanut raitalankaa valkoiseen lankaan.. Tapojensa orja voi näköjään olla kutomisessakin! Ensimmäistä kertaa mulla ei ollut mitään sopivaa silkkinauhaa, jotenka tein sukkiin nyörit. Kivaa vaihtelua välillä ja ehkä  nyörit sopivat sukkien henkeen paremmin kuin silkkinauhat :)

Nyt edessä  melkoisen harvinainen tilanne: mulla ei ole mietittynä seuraavia sukkia!!??!? Jotakin pientä ajatusta on, mutta ei mitään selvää. Tuijotan lankojani niin moneen kertaan päivässä, että ideoita vaan sinkoilee ristiinrastiin ja näin ollen moni hyvä idea unohtuu ja niin on nyt käynyt :(
Ei auta siis muu kuin istahtaa hyllyn etten ja antaa lankojen puhutella.  Pelkästään kerien tuijottelu on varsin rauhoittavaa joskus!

Kutomisen iloa!!
PS.  Mielelläni ottaisin kommentteja ja vinkkejä vastaan, miten voisin kehittää blogia ja mahdollisesti kirjoittaa jostakin,  joka on jäänyt puuttumaan tai jota haluaisitte lukea /katsoa enemmän!!  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti