lauantai 14. marraskuuta 2015 Kerrosrivinousua!!  

Mä halusin tehdä jotain erilaista.  Yritin saada aikaan dramaattisia kuvioita ja värejä ; eli liekkejä.  Ei mennyt suunnitelma ihan putkeen!! 

 Oli hankala piirtää oikeanlaista kuviota eikä lopputulos ollut ihan sitä mitä halusin.  Lankana näissä on Seiskaveikkaa ja Hot Socks bonbon.  Jospa olisinkin tehnyt kuvion alkukierrokset kirkkaalla oranssilla,  niin ehkä liekki vaikutelma olisi ollut onnistuneempi.  Olin laiska ja kuvion valmituessa en enää halunnut purkaa ja vaihtaa oranssia bon bonin tilalle. Näisä siis musta ja kirkkaan punainen seiskaveikkaa ja tuo yläosa, lähes koko kuvio on Hot sock bon bon- lankaa. Siihen kuuluuu vaaleampaakin väriä, mutta napsin ne saksilla pois, kun en sitä tähän halunnut.  Jokatapauksessa näistä tuli kivan erilaiset,  vaikkei sellaiset mitä odotin.  Musta ja punainen on vaan niin herkullinen väriyhdistelmä. <3 Niistä pitää tulevaisuudessa tehdä vielä jotakin muutakin ehdottomasti! 

Sukkien takana ja jalkapohjassa kulkee tuttuun tapaan sauma. Se on ihana tehdä ja mun mielestä sukka kaipaa taakseen myös jotakin pientä kivaa, jolloin sauma ajaa asian oikein hyvin. Samalla ei tarvitse pähkäillä raitojen kohdistamista ( en tykkää siitä ja usein se epäoonistuu ainakin jossakin kohtaa) ja saa nätin yksityiskohdan.

Sauman saa aikaiseksi, kun nostaa ensimmäistä mustaa kierrosta aloittaessa värikkään silmukan eteen aiemman kierroksen mustan silmukan ja kutoo nämä kaksi yhteen. Näin värikäs silmukka katoaa ja musta jää näkyville. Toivottavasti selityksestä saa selvää, kun en osaa paremminkaan sanallisesti kertoa miten se tapahtuu :D

 Näiden kutominen takkusi muutenkin kun eihän tuota mustaa näe kutoa!! Ja karheus! Voi piru miten karheaa tuo lanka onkaan eikä mun mielestä ollenkaan laadukasta tämän vuoksi. Päivän kirkkaimpaan aikaan kutominen sujuu,  mutta muuten mennään mututuntumalla ja toivotaan ettei silmukat putoa tai tule virheitä.  Kudon usein illalla kun lapsi menee nukkumaan,  mutta nyt se ei onnistunut kun en viitsinyt laittaa täyttä valaistusta!!!  

 Joten piti aloittaa toiset sukat,  ns iltakutomis -sukat! 
 
Kerrosrivinousua niissäkin.  Mä pähkäilin tämänkin kuvion kanssa.  Piirsin 4-5 erilaista kiemuraa,  venkuraa ja vänkyrää ennenkuin sopiva tuli eteen.  En ehkä ajatellut kuvion olevan näin iso, mutta valmiina sukkina näyttää kyllä hyvältä!! Alunperin ajattelin tehdä jonkinlaisen kiemuran sukan eteen, toiselle sivulle. Päätin kuitenkin piirtää vielä jotakin, josko eteen tulisi jotakin parempaa. 
Tarkoitus ei ollut tehdä sydäntä, mutta sehän siitä lopulta muodostui. Sukat on mun mielestä tosi jouluiset, vaikka punaista ei olekaan. Ehkä se on tuo kuvio, mikä aiheuttaa sen olon. Tai sitten se kun mies ( joulua rakastava) päätti laittaa kodin joulukuntoon ja sukat tehty jouluvalojen alla :D

Näissä tuo valkoinen lanka näytti koko kutomisen ajan hopealta! Ihmettelinkin moneen kertaan mitä langalle on käynyt. Ehkäpä tuo harmaa heijasti jotekin itseään niin kovasti valkoiseen, että sekin tuntui muuttaneeen väriä.. Valkoinen tuo nyt kuvissa kuitenkin näyttää olevan.
Näissä myös tuo tuttu sauma.

Olin ajatellut aiemmin tekeväni erilaisen kantapään johonin sukkaan. Heittäydyin niinkin hurjaksi että tein vahvistetun kantalapun (kuten aina), mutta tein vahvistetun osion tällä kertaa nurjalle puolelle. Olinpa hurja! :D Mä en pidä "erikoisista" kantapäistä. Mun mielestä tämä ihan tavallinen, perus kantapää on nätti. Varsinkin jos tekee vahvistetun puolen oikealle puolelle, jolloin se on silmäänkin kaunis. Muutkin kantapäät varmasti olisivat ihan kelvollisia, mutta en ole koskaan opetellut muunlaista tekemään. Ehkäpä olisi aika kokeilla sitäkin..

Nyt on taas edessä luomisen tuskaa. Inspiraatio on kummallisesti hukassa. Sukkia on tullut tehtyä niin tiuhaan tahtiin, ettei tahdo pää pysyä mukana..
Joten tuttavan toive jouluisista sukista lapsilleen tuli mitä parhaimpaan aikaan ja inpiraatiota etsiskellessä on hyvä tehdä nämä pikkuiset sukat välityönä. :)

Toivottavasti inspiraatio löytyy jo ensimmäisen pikkuisen parin jälkeen!!!
Puikkoja kilisyttämään siis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti