lauantai 28. marraskuuta 2015

Minun minun minun! !!! ❤

Kuten aiemmin kirjoitin, halusin tehdä sukat minulle itselleni kerrankin.  Onhan niitä tietenkin,  mutta en ole pitkään aikaan tehnyt varta vasten minua täysillä ajatellen sukkia. Palmikko sukat niistä tietenkin tuli,kuten suunnittelinkin.  Päätin myös nähdä sen verran vaivaa, etten peruspalmikkoa alkanut tekemään, vaan jotakin uutta ja aiemmin kokeilematonta.

Dropsin sivuja selailin ja tämä kyseinen malli tuli vastaan. Rakastuin ensisilmäyksellä! ! Avasin onnellisena ohjeen, jolloin ensimmäinen tuskanhiki puski otsaan kaikkien ihmeelliseen merkkien ja venkuroiden keskellä. Ajattelin tämän olevan tuhoontuomittu juttu heti alkuunsa. Tulostin kuitenkin ohjeen ja päätin tehdä sen vaikka väkisin. Tein ensin resorin ja päätin tutkia palmikon ohjetta sitten kun pakko on. Resori tuli valmiiksi ja taas tuli tuskanhiki otsalle, kun katsoinkin ohjetta päin.

Voi miten turhaan ihminen saattaakin panikoida ja tuskastella!! Kaikki ohjeessa näkyvät merkit oli niin yksinkertaisia perusjuttuja, että nauroin ääneen kun totuus valkeni.  Miehelle suu vaahdossa selitin, miten urvelo olin ollut ja tuskaillut turhaan. Hän oli tietenkin pelkkää kysymysmerkkiä koko mies, mutta hyvänä aviomiehenä esitti kuuntelevansa ja ennenkaikkea ymmärtävänsä jotakin silmukoiden siirrosta ym. 😂. Joten kaikille tiedoksi, ne vaikeammaltakin näyttävät palmikot on oikeasti todella helppoja kun vain malttaa vähän ohjetta katsella. Lopulta sitä jo tietääkin mikä siirtyy seuraavaksi ja mihinkin, joten työ etenee vauhdilla.

Noh,  alkuun piti pohtia silmukkamääriä ja ensimmäistä sukkaa sai sovitella koko ajan. Ihania pieniä iloja jättipohkeisuudesta, kun kaikki pitää kokeilla ja soveltaa jatkuvasti! Merkkasin kaikki lisäykset ja sen semmoiset ylös ja näin ollen toinen sukka oli huomattavasti mukavampi tehdä.

Samassa tuli tehtyä elämäni ensimmäiset yli polven -sukat.
Nämä on tehty kaikella rakkaudella ja mahdollisimman nätisti.  Kaikki sukat teen parhaan kykyni mukaan, mutta näissä olin erityisen huolellinen. Lankaakaan sukkiin ei mennyt kuin noin 1,5 kerää, joten pituudesta huolimatta langan menekki oli yllättävän vähäinen.

Sukan edessä oleva kuvio on kerrassaan ihana ja niin kaunis. Ihastelin sitä monen monta kertaa kutomisen aikana ja ihastelen edelleen. Halusin myös taakse jotakin, joten sinne lykkäsin perus palmikon piristämään muuten niin tylsää aluetta.Palmikko jatkuu kantapäähän saakka. 
Koska halusin ns "hienostelu" sukat, niin helmet tietenkin oli mukana koristamassa jo entuudestaan ihanaa palmikko kuviota ja vanhasta käsilaukusta irroitetut kukat pääsivät koristamaan resoria. Vihdoinkin sain nekin laitettua sukkiin, kuten pidempään olin jo toivonut. Ja mikä parasta, minun omiin sukkiin!!

 Mä olen valtavan rakastunut näihin. Enkä eilisen jälkeen ole ottanut niitä kuin yöksi pois ja satunnaisesti jos on ollut pakko.
Toisia en kyllä hetkeen tee, ilman jatkuvaa kokeilua on hankala tietää onko sukka sopiva vai ei, enkä saa tänne mistään eri kokoisia malli jalkoja. Joten nämä taitavat jäädä ainutlaatuisiksi sukiksi. Vain minulle. <3

Tämä blogi on pelkkää minä minä minä juttua, mutta täysin ansaitusti. Ja vielä kerran, OLEN TÄYSIN RAKASTUNUT SUKKIINI <3

3 kommenttia:

  1. Täällä toinen jättipohkeinen! Haluaisin perussukille vaihtelua ja voisin kutoa itselleni ylipolvensukat :) Paljonko sulla on näissä silmukoita ? :)

    VastaaPoista
  2. Näissä on resorissa 18s/ puikko, mutta mun mielestä olisi saanut olla ainakin 1 vähemmän per puikko. Kannattaa ehdottomasti kokeilla vähän väliä sukkaa tehdessä niin saa silmukat kohdilleen. jos en olisi tehnyt tuota palmikko kuviota, joka kiristää kiitettävästi sukkaa joistakin kohdista niin olisin voinut tehdä sukan resorin jälkeen 14s/ puikko ja siitä sitten kaventaen nilkkaan kunnes jäljellä 12s/puikko . Toivottavasti oli jotakin hyötyä ja saat ihan yli polven -sukat! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos. :) Tolle miehelle oon tehnyt ihan perussukkia, joissa joustinneuleella varsi polven alapuolelle :'D Olis muuten kiva jos laittaisit ihan ohjeita! Itse en ole vielä kertaakaan tehnyt kirjoneulesukkia, enkä muitakaan perus raitaa luukuuottamatta, paitsi kuplasukat. :'D

    VastaaPoista