perjantai 6. marraskuuta 2015

 Sinappia sinappia sinappia..

Ai että mä inhoan sinapin väriä!! En ikimaailmassa laittaisi päälleni mitään mikä edes kaukausesti muistuttaisi kysesistä väriä.. Tai niinhän mä luulin.. Näiden vieressä näkyvien palmikkosukkien jälkeen sinappi on ollut mun ehdoton suosikki ikinä. Syrjäytti jopa pinkin, jota olen lähes jumaloinut vuosikaudet!! Sinappi on niin kaunis, lempeä ja ennenkaikkea lämmin väri!Olen siis pitkään noiden palmikkosukkien jälkeen toivonut saavani tilaisuuden tehdä pitkät sinapilla pohjalla olevat sukat ja nyt se päivä koitti! Mulla pyöri jo omatkin sukat jalassa, kun sain kuulla toivotut värit. Ah, nyt sitä sinappia vihdoinkin!! <3
Aluksi oli ihan selvää, että valkoinen on yksi sukkien väri, mutta kolmanneksi suunnittelin mustaa. Valkoisen ja sinapin liitto oli jotenkin niin lämmin ja maanläheinen, ettei tönkkö musta olisi mitenkään sopinut, joten vaihdoinkin ruskeaksi. Tämä mielestäni suklaata muistuttava ruskea olikin ihan nappivalinta! Kokonaisuus on lämmin ja värit sointuvat mukavasti yhteen. Sukka itsessäänkin tuntuu lämpimämmältä värien vuoksi. Tai sitten mulla on mainiot kuvitelmat. :)

Sukat on tehty taas mulle tuttuun tapaan, voisiko sanoa "mun tyylille uskollisesti" ja värien vaihtuvuus ja sujuvuus tuli itsestään työn edetessä. Mietin matkan varrella, tekisinkö jotakin hieman eritavalla, mutta se ei vaan tuntunut enää omalta. Nää on mun juttu. Mietin pitkään onko sukissa liian paljon valkoista.. Valkoinen kun on näissä täysin kirkas ja puhdas ja muut sävyt ovat täysin erilaisia. Mutta valkoinen raikastaa ja kirkastaa, lopputulos olis saattanut olla muuten liian tunkkainen.
Mulle siunaantui yllättäen omaa aikaa, ( eli kutomista ylhäisessä yksinäisyydessäni) joten sukat valmistuivatkin odotettua nopeammin!
 Tässä kun sukkia käsissäni olen pyöritellyt ( tietenkin jalassa myös kuvien oton ajan) en meinaa pystyä luopumaan niistä :D Ei hätää, sinä joka sukat olet toivonut, saat ne myös. Joskus harvoin mulle tulee tällainen tunne ja silloin edessä on jotain todella onnistunutta ja omaa silmää miellyttävää!

Mä teen nämä sukat aina puisilla Knit pron puikoilla. Niillä käsiala on hyvä ja silmukkamäärä on riittävä eli 14s per puikko aloituksessa. Omistan myös ihanat hiilikuitupuikot, joita käytän aina kerrosrivinousu sukissa. Tein niillä muutamat tällaisetkin, mutta käsiala on niillä liian tiukkaa ja laiskana en tahdo lisätä silmukoita. Valitettavasti niillä puikoilla tulee kädet, ranteet ja sormet kipeiksi. Se on todella harmi, koska ne on aivan ihanat puikot ja niillä saa tosi napakkaa neulosta. Kesti pitkään ennenkuin oivalsin kipujen johtuvan puikoista.. HARMITTAA.

Pihalla olevat lehdet oli ylitsepääsemättömän herkullisen näköisia ja niin sukkiin sopivia, että oli pakko kerätä muutama kuvia varten. Nämä sukat lähtevät maanantaina reissulleen ja toivottavasti päätyvät ehjinä ja sopivina perille. Ja ennenkaikkea lämmittävät syksyn viileässä säässä.

Mun lapsi rakastaa villasukkia!!Näitä päätellessä pääsi pieni nappaamaan toisen sukan ja koska sattui hällä olemaan myös väreihin sointuva vaate, oli tilannekuva otettava :D ( sukat eivät ehtineet tällä kertaa suuhun !! )
Täällä ei vilasukkia jätetä lojumaan lattialle, pieni löytää ne aina ja ai sitä onnea kun saa villasukat suuhun. Kaikki eivät vaan asiasta ole yhtä onnellisia. Nimimerkillä monet märät sukat jalkaansa vetänyt!

Seuraavat sukat onkin taas jo puikoilla, kerrankin epäilen pettääkö värisilmäni ja taitoni yhdistellä värejä täydellisesti..se jääköön nähtäväksi!

4 kommenttia:

 1. Näissä on kyllä upean ihanat värit! Vähän nyt harmittaa, kun halusin omiini oranssia. ;)
  (tätä kirjoittaessa ei ole vielä sukkapaketti tullut, toivottavasti huomenna!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa jännä, pistin ne ykkösluokassa tulemaan! Kyllä ne sunkin sukat on aivan ihanat ;)

   Poista
 2. Tosi hienoja sukkia; mie oon ite hurahtanu tuohon sinappiin. Anelmat on to-do-listalla. Mutta eikö sulla ookin ihan oma mallisto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sinappi on ihanaa, juuri tänään kaupassa hypistelin taas yhtä kerää, mutta jätin ostamatta. Ei aina voi kutoa sinappia :D
   Ei mulla kyllä mitään omaa mallitoa ole, kunpa olisikin!!

   Poista