keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Uudistumisen hakemista!

Olipa ihana tehdä näitä pienen tauon jälkeen! Oli ihan uudenlainen into, kun edellisen parin teosta on kulunut kai parisen viikkoa. Hurjat pari viikkoa :D

Mietin kutomista aloittaessa, että miten saisin uudistettua jo tätä samaa tuhanteen kertaan nähtyä?
En edes tiedä olisiko tarvetta uudistumiseen, mutta itse kaipasin jo jotakin pientä uutta.
Halusin kuitenkin säilyttää sukat "minun näköisinä", joten muutokset eivät saaneet olla valtavia tai muuhun sukkaan sopimattomia. Kaiken pitää kuitenkin kytkeytyä toisiinsa ja sukassa olla se tietty jatkumo.

Päätin siis muokata vähän kuvoiden kokoa ja samalla jättää pienet neliö-kuviot sukista kokonaan pois. Tilalle tein kuvassa näkyvän yksinkertaisen kuvion. Se olikin ihan kivan näköinen sukan varressa ja toi siihen omalla tavallaan ilmavuutta valkoisten isojen kuvioden väliin. Saman teeman halusin tietenkin jatkuvan myös terässä, joten sieltäkin neliöt lähti ja tuli tilalle varren "uusi" kuvio. Malli ei siis loppujen lopuksi muuttunut paljoa, mutta omaan silmään muuutos on oikein ja kiva ja sitäkin enemmän kaivattu piristys! Harkitsin ainakin toisen valkoisen ison kuvio hävittämistä, mutta tilalle olisi pitänyt keksiä jotakin vähintään yhtä suurta, jotta tasapaino varren ylä- ja alaosan välillä olisi säilynyt. Ehkä mietin sitä kohtaa myöhemmin, mutta toistaiseksi mennään tällä kuvioinnilla.
Mietin jopa ohjeen kirjoittamista näihin sukkiin, mutta totesin, että sitä tuskin tarvitaan, kuviot kun todella ovat niin simppelit!!! Vai onko???

Vaaleat sukat ovat hempeät, niin ihanan hempeät että voin kuvitella ne jonkun vasta rakastuneen jaloissa. Jonkun joka hyppelehtii kulkiessaan ruusunpunaiset lasit silmillään, nähden pelkkiä sydämiä. Pohjaväri ja vaaleanpunainen ovat kertakaikkisen sopivia yhteensä ( kuten vaatimattoman naisen sukissakin aiemmin blogissa.) ja välillä tuntuikin että värit hukkuvat toisiinsa. Kyllä kuviot silti kivasti erottuu toisistaan. Ainakin päivänvalossa! Kutsuin sukkia "Hempukoiksi" koko kutomisen ajan ja sitä ne ovat edelleen. Herkän hempukat. Välillä ihan hämmästyy miten erilaisia tunteita niinkin yksinkertainen asia kuin kutominen saa aikaan, mutta niin siinä vaan käy. :) Kätköistä löytyi viime jouluksi ostamiani nappeja ja jälleen kerran sieltä löytyi näihinkin sopivat napit. Harvemmin laitan nappeja pitkiiin sukkiin, mutta nämä oli kivat.

Muutenkin sukkien koristelu ei ole enää mun juttu. Aluksi innostuin Anelmaisten tapaan kukittamaan sukkia, mutta kyllästyminen tuli äkkiä. Joskus harvoin laitan yhden isomman kukan molempiin sukkiin, mutta nykyään sekin jää useasti pois ja pelkkä nätti silkkinauha riittää mun sukkia koristamaan. Omaan silmään ne on tarpeeksi nätit ja koristeelliset ilman turhia hössötyksiä. Vaikkakin tykkään ERITTÄINkovasti katsella muiden tekemiä kukkahörsötyskorunaru- sukkia!!!!! :)


Ruskeat sukat ovatkin olleet tehtävä listalla kuukausi tolkulla! Aina on tullut tilauksia tai olevinaan tärkeämpia ja parempia ideoita, joten näiden tekoa on lykkääntynyt kymmeniä kertoja.  Nyt kun ei ollut tilauksia, eikä parempia ideoita niin ajattelin tehdä ne vihdoin pois kiusaamasta mun mieltä. Sinänsä hyvään saumaan nuo tuli, sillä sukissa käytetty ruskea lanka oli vihoviimeinen jemmassani, eikä sitä saa tällä hetkellä ainakaan kaupoista. Tämäkin kerä on saatu tuurilla ostettua eräältä Rouvalta, jolla oli kyseistä ruskeaa monta kerää. Onneksi! <3 Harmittaa kylläkin ,että lanka loppui. Tämä ruskea on jotekin jännä, ei puhdas ruskea, eikä tumma niinkuin tällä hetkellä saatavat vaan jotenkin erikoinen. Toivottavasti tulee myyntiin vielä!

Ruskeat on tehty myös ylläolevien tapaan "uuden" version mukaisesti. Tosin kävi pieni moka, iltasella leffaa katsoessa kun kutosin, niin en sen enempää katsellut minkä värin piti tulla missäkin kohtaa ja näin ollen jalkaterän ensimmäinen kuvio on turkoosilla pohjalla vaikka sen piti olla valkoinen. Noh, samapa tuo, nätti on kumminkin!! Eikä se niin tarkkaa ole, että jokainen sukka on samanlainen, saa joissakin olla vähän omaakin luonnetta mukana!!

Mä en osaa ollenkaan päättää kummat on hienommat tai paremmat tai ihanammat!!?? Vaaleat viehättää herkkyydellään ja tummat on muuten vaan ihanat. Mutta mahtaakohan mun edes tarvita päättää, tuskinpa. Ihania ovat <3

Nyt pikkuinen tauko taas näistä sukista ja jotain yksiväristä puikoille. 

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanat villasukat! Hempukat haluan minäkin :)
  Minkäs kokoiseen jalkaan nuo on ja paljonkos silmukoita ;)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Ne on 39 jalkaan tehty, tosi jämptit eli 38-39 kokoiset :) puikoilla 14s ja kavennettu varren puolessa välissä joka puikolta yksi ja samoin vähän ennen nilkkaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos!

  Ja olisi aivan mahtavaa jos kirjoittaisit ohjeen näihin sukkiin!!!!!!!! :)

  VastaaPoista
 5. Mä olen miettinyt ohjetta, mutta siinä on niin älytön homma!!! Kuviot ei mee tasan ja joitakin se häiritsee, mua ei. Muutama sellainen kohta tulee sukan taakse ja siksi jätin ohjeen kirjoittamisen kokonaan :D

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Teetkö näitä sukkia myyntiin? :)

  VastaaPoista
 7. Moikka ninzka, laita mulle fb yksityisviestiä niin jutustellaan paremmin. Niina Tammi nimellä löytyy :)

  VastaaPoista