torstai 5. marraskuuta 2015
" Vaatimattoman naisen sukat" 

Nuo sanat pyörivät näitä sukkia tehdessä KOKO ajan päässä. Enkä oikeastaan edes tiedä miksi.
Liekö syynä vaatimattomat värit verrattuna yleisesti käyttämääni väriskaalaan vai oliko vaatimaton kuviointi syynä. Sitä en tiedä, mutta pidän noista sanoista. Ne sopivat mielestäni näihin sukkiin.
Sukat itsessään ovat mielestäni nätit ja siro kuviointi kruunaa hempeän kokonaisuuden.
Ei aina tarvitse olla kirkasta ja räiskyvää isoilla kuvioilla, välillä neutraalimpi ja tasaisempi lopputulos on oikein kiva. Mä tykkään näistä valtavasti!

Tässä tämä ruutupiirros tuohon kuvioon:
 ( vaikkakin kuvio on niin helppo, että sen osaa luultavasti myös ilman ohjettakin)

Mun tulee todella harvoin tehtyä lyhyitä sukkia, ehkä joka 6. pari on lyhyt. Välillä on ihanaa kun sukka valmistuukin yllättävän äkkiä, kun normaalisti olisin vasta vartta tekemässä niin nyt sukka onkin jo valmis! Näissä sukissa on kavennuksena leveä nauhakavennus, enkä osaa sitä edelleenkään tehdä nätisti kunnolla! Ihan pistää ärsyttämään, kun toisen reunan kavennukset ovat täydelliset ja toisen ei sitten sinne päinkään. Nostan minä sitten silmukan miten päin tahansa, ohjeen mukaan tai ei, niin aina se vaan menee rumaksi. Ehkäpä se on sitten minun tunnusmerkkini !  Onneksi se jää kuitenkin osittain piiloon, eikä kaikki rumuus näy jalassa. Ajankin kanssa neulos tasoittuu ja silloin viimeistään pienet ja vähän isommat epätäydellisyydet jäävät piiloon.

Nuo kaksi väriä ovat pyörineet lankahyllyssäni jo kauan, vierekkäin siellä möllöttäneinä olen odottanut ideaa mitä niillä tekisi. Tiesin heti, ettei niihin sovi mikään mahtipontinen vaan jokin pieni, helppo ja herkkä juttu. Kerrosrivinousu kikkailu kun on mun mieleeni niin sitähän tuli, kuten jossain aiemmassa kirjoituksessani sanoinkin tekeväni. Tuo beigehtäväharmaa ( en oikein tiedä minkä värinen) on hieman hankala väriltään, sen kanssa ei oikein sopinut mikään muu kuin vaaleanpunainen. Ehkä keltainenkin olisi sopinut, mutta en päässyt yli keksimästäni ideasta, joten mun päässäni siihen ei sopinut mikään muu väri kaveriksi eikä sovi tästä eteenpäinkään :D

Halusin näihin lisää pieniä yksityiskohtia, joten sukan takana sekä pohjassa kulkee sauma. Useasti juuri kerrosrivinousu sukissa teen tuon takasauman niin saa sukan takaosakin jonkin katseenvangitsijan. Ja näihin sukkiin väreihin sointuva rusetti sauman yläreunaan sopi kuin nenä päähän. Sukka on vaatimattoman kaunis niin edestä kuin takaa. :)


Tällä hetkellä maanläheiset värit tuntuvat olevan ihmisten mieleen, joten puikoilla onkin parasta aikaa hurjaa vauhtia valmistumassa eräälle ihmiselle sinapin värisellä pohjalla olevat polvipituiset sukat. Kuvat ja tekstit niistä ilmestynee sunnuntaina. Suunnitelmissa on kuitenkin jo seuraavat ja sitä seuraavat polvarit. Kunpa mulla olisi enemmän käsiä ja enemmän tunteja päivässä!!!

Kutominen on ihanaa. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti