tiistai 29. joulukuuta 2015 Pitkästä aikaa kerrosrivinousua!

Ajattelin tekeväni jotakin erikoista ja monimutkaista, mutta into kokeilla uutta lahjaksi saamaani raitalankaa oli niin valtava, etten jaksanut alkaa miettimään erikoisia kuvioita vaan tein sen minkä olen jo monesti tehnyt. Tosin vähän muokaten mallia :)

Lankoina valkoinen ja raidallinen seiskaveikka. Oli muuten yllätys tuo valkoinen!! Oli paljon paksumpaa kuin ennen ja uusi vyötekin on mielestäni kaunis. :)

Näissä sukissa on 13s/puikko. 12 silmukkaa olisi riittänyt ihan mainiosti, mutten alussa tiennyt kuinka pitkän sukan teen niin oli otettava varman päälle.
Kuvio on valitettavasti ruutupaperi versiona, koska en löytänyt tarpeeksi isoa kaavio pohjaa netistä, jolla olisin saanut kuvion suoraan tänne nättinä ja siistinä.  Kuvion koko on 25 silmukkkaa, keskimmäinen viiva menee 13 silmukan kohdalla.

Sukkien takana kulkee tuttu sauma ja tässä kuvallinen ohje siihen. Sanallisesti en osaa sitä järkevästi selittää, enkä lupaa kuvienkaan auttavan yhtään :D ( yritän silti sanallisesti: Jokaisen kuviokierroksen jälkeen, ensimmäisellä pohjaväri kierroksella nosta aiemman kierroksen silmukka puikolle ja kudo ne kaksi silmukkaa yhteen.)
Kuvion ideana on saada haluamallasi värillä oleva kuvio nousemaan sukan pinnasta esille.
Tämä tapahtuu seuraavasti:

1krs.  kudo koko kerros kuvio värillä
2krs. kudo pohjavärillä nostaen kuvion mukaan silmukat kutomatta puikoille, kudo muut
3 krs samoin kuin 2krs

Näitä kolmea kerrosta siis toistetaan niin kauan että kuvio on valmis.
Ennen kantapäätä tee 2 ja 3 krs. 
Kantapään alkaessa olen kuljettanut kuvio langan odottamaan 1 puikon loppuun, jolloin sen saa helposti mukaan kantapään jälkeen . Kun kantapään on tehty, kudotaan kuviolangalla heti kierros. Tämä aiheuttaa sen, että kantalapun toisen puolen silmukat nostetaan kuviolangalla ja toisen puolen seuraavalla kierroksella pohjavärillä. Valmiissa sukassa se tuskin ketään häiritsee.

Kudon nämä kuviot aina kolmella puikoilla, jolloin kuvioon tulevat silmukat on kaikki samalla puikolla. Näin ollen ei jää rumaa puikon vaihtumiskohtaa, mikä mulla jostain syystä jää aina jalkaterään näissä. Muissa sukissa en ole samaa huomannut!

Olen yleensä lisännyt yhden pohjaväri kierroksen jalkaterään, jolloin värikäs raita tulee joka 4. kierros. Syytä tähän ei ole, olen vain laiska ja inhoan lankojen siirtelyä toistensa yli :D

Elämäntilanne alkaa muuttumaan, lapsi kasvaa ja tulee nopeammaksi, joten kutominen hidastuu hidastumistaan ja töiden alkukin lähenee.. Saa nähdä miten käy blogin ja ennenkaikkea kutomisen.. Mutta sitä ennen puikkojen kimppuun ja muumisukat aluilleen!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti