tiistai 8. joulukuuta 2015

Käsivarsilla kudontaa!
Pientä hiljaiseloa blogi rintamalla..
Tilauksia alkoi satelemaan yhtäkkiä ja samantien sain muutaman idean pukinkonttiin,  joten en ole kerennyt kirjoittelemaan..  Mutta nyt!!!
Kuten aiemmin mainitsin,  sain kirjan jossa kudotaan ilman puikkoja.  Puikkojen sijaan kutomisen hoitaa käsivarret!
Ensin ajattelin, että hohhoijaa ei tule mitään.  Selasin kirjaa enemmän ja näin torkkupeiton ohjeen.  Innostuin täysillä ja menin heti selaamaan lankakauppojen sivuja saadakseni tilattua sopivaa lankaa.  Siihen meinasi tyssätä koko projekti.

Kyseiseen peittoon tarvittiin 10 kerää lankaa,  yhden kerän hinnan ollessa 13,60 e.  Pyörryin melkein paikoilleni kun peiton hinnaksi tulisi 136 e..  Turhan tyyris peitto!!  pari päivää pohtisin asiaan ja tulin siihen tulokseen,  että kyllä mä kerran kokeilen ja samalla saan ainutlaatuisen peiton itselleni.  Hinnan vuoksi en voi tehdä peittoja lahjaksi, kuten olin suunnitellut aiemmin.  Ikävä kyllä.  Johonkin täytyy se raja vetää.
Silmukat loin peittoon aivan samalla tavalla kuin puikoille, mutta tosiaan kädet toimivat puikkojen tilalla.  YouTube:sta katsoin hetken yhtä ohjevideota ja sen jälkeen tiesinki jo miten helposti homma toimii.  Ohjeen mukaan peiton tekemiseen menee kolmisen tuntia,  itse selvisin tunnissa.  Silmukat siirtyvät käsivarrelta toiselle aina kun silmukka on kudottu.  Eli taas kuten tavallisessa kutomisessa. 
Pientä haastetta toi peiton painaminen sen kasvaessa ja pienen pojan pois pitäminen houkuttelevasti pyörivien kerien läheltä,  jotka tietenkin olivat lattialla. 

Peitto oli tosi ihana ja helppo tehdä!!  Harmittaa valtavasti lankojen kallis hinta,  sillä tekisin niitä muuten vaikka kuinka monta ja erilaisia.  Tämä tekemäni peitto on varmasti yksinkertaisin malli.  Palmikko kuvioinen peitto jää siis toistaiseksi vain muistuttamaan olemassa olostaan takaraivoon kun en raaski lankoja hankkia.
Lankana näissä siis Rowan big wool,  100 % merinovillaa.  Aivan ihana lanka ja paksu kuin mikä!! Peitto on tietenkin reikäinen eikä lämpöarvo ole valtavan suuri (paitsi peiton ollessa kaksinkertainen), mutta silti olen rakastunut <3
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä käsillä kudontaa ja etenkin peiton tekoa.  Ihanaa uniikkia lämpöä itselle tai lahjaksi.
Nytpä menenkin takaisin peiton alle kutomaan toistaiseksi haasteellisinta värimaailmaa omaavia sukkia loppuun.  Toivottavasti onnistun täyttämään toiveen :)

3 kommenttia:

  1. Voi ihana, mikä peitto! Langat kyllä hurjan hintaisia, mutta pitäisiköhän itsekin kokeilla.. Olen kokeillut joskus sormilla kutomista ja tehnyt sillä tekniikalla kaulaliinan, mutta käsillä kutomista en ole koskaan kutonut...

    VastaaPoista
  2. Kyllä ehdottomasti kannattaa jos raaski langat vaan ostaa. En tiedä vaikka halvemmallakin saisi saman tyylistä lankaa, mutta kerran se vain kirpaisee! On kyllä ihana peitto ja näyttääkin kivalta :)

    VastaaPoista
  3. Novitan Pehmo taitaa olla saman paksuista ja mainostettu myös nimenomaan käsillä kudontaa. Laadusta en kyllä tiedä, mutta voisihan sitä kokeilla vaikka tuubihuiviin :)

    VastaaPoista