perjantai 6. toukokuuta 2016

Nalle lankaan tutustuminen.Pitkän aikaa olen haaveillut kutovani jotakin nalle langasta,  mutta olen olettanut sen olevan liian ohutta ja näin ollen kokeilu on jäänyt ja jäänyt.  Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja päätin uskaltautua tähän hurjaakin hurjempaan koitokseen!
(muistattehan, että blogi on tehty tietokoneella, jolloin kuvat ovat nätisti. Joten mobiiliversiossa kaikki saattaa olla sikin sokin, enkä voi asialle mitään tehdä... ) 

Kyllä voi ihminen olla tyhmä ja kaavoihin kangistunut!  Lankahan oli aivan ihanaa,  ei ollenkaan liian ohutta ja erittäin miellyttävää kutoa.  Halusin myös tehdä jotakin ihanaa pientä sukan varteen ja näin ollen syntyikin sukissa näkyvä ihana palmikko kuvio.
Lanka: Novita Nalle
Puikot: nro 3
Koko 39
Luo 56 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle.  14 s per puikko.
Kudo 10 kerrosta 2o2 n
Vasemman jalan sukka:
Tee kaaviossa näkyvä kuvio kolmannelle puikolle tai haluamallesi kohdalle.  Itse olen asettanut kuvion niin,  että kaaviossa näkyvät viimeiset nurjat silmukat ovat kolmannen puikon kaksi viimeistä silmukkaa. 
Oikean jalan sukka:
Tee kaaviossa näkyvä kuvio 2 puikolle ja kudo kuvion jälkeen puikon loput silmukat oikein. 
Toista kaaviota kaksi kertaa ja aloita mieleisesi kantapää.
 
 Näissä sukissa tavallinen vahvistettu kantapää, langan vyötteen kerrosmääriä ja ohjeita noudattaen. kantapään jälkeen kavennukset tehty 1 puikon lopussa ja 4 puikon alussa, jolloin palmikkokuvio ei kärsi. 
Kantapään jälkeen toista kaavio kaksi kertaa. Aloita leveä nauhakavennus jatkaen oikeiden ja nurjien kutomista niin kauan kun silmukoita riittää. 
Huom!  Koska nämä olivat ensimmäiset tästä langasta tekemäni sukat,  niin kärkikavennus ei mennyt ihan ohjeiden mukaan.  Jouduin aloittamaan joka kierroksella kavennukset kun silmukoita jäljellä 9 per puikko.

  • pallukka on nurja silmukka
  •  - on oikea silmukka
  • palmikonkierto merkit ,jossa oikealta katsottuna väkänen alhaalla ja toisella ylhäällä tarkoittaa, että siirrä 3 silmukkaa apupuikolle työn taakse, kudo 3 oikein ja apupuikon silmukat oikein
  • toinen palmikonkierto merkki: oikealta katsottuna väkänen ylhäällä ja toinen  alhaalla tarkoittaa, että siirrä 3 silmukkaa apupuikolletyön eteen, kudo oikein ja apupuikon silmukat oikein 
  • O tarkoittaa langankiertoa
  • alta auki oleva kolmio oikeassa reunassa, jonka toinen sivu osoittaa vasemmalle tarkoittaa aina kudo 2 o yhteen
  • saman näköinen kolmio vasemmassa reunassa, jonka toinen sivu osoittaa oikealle tarkoittaa aina ssk ( google auttaa kertomaan miten tämä tehdään, mikäli on vieras termi) 
Aloittelin tässä tekemään samaa kuviota 7 veikan paksuisesta Ville langasta. Näyttää omaan silmään kivalta, kun jättää oikeita kerroksia välistä pois niin, että aina kudotaan kaksi kerrosta oikeaa, eikä ollenkaan kolmea kuten Nalle langasta kutoessa. :)
Kutomisen iloa kaikille!! Jos ja kun ohjeessa on virheitä, niin ilmoitelkaa minulle! Korjaan ne välittömästi :)

-niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti