sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Reikäinen palmikko seiskaveikan paksuisesta langasta

Aiemmin julkaisin saman ohjeen Nalle langalle,  joten tässä myös halukkaille sama vähän paksummasta langasta.  Näissä käytetty iki ihanaa Ville lankaa, joka on kuten seitsemän veljestä lanka,  mutta omasta mielestäni pehmeämpää ja miellyttävämpää kutoa. 

Lanka Ville
Puikot nro 3
Koko 38-39

Luo 48 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle.  12 s / puikko. 
Kudo 8 kerrosta 1oikein kiertäen,  1nurin. 

Oikean jalan sukka:
Kuvio asettuu 2puikolle,  kudo kaavion mukaan ja loput puikon silmukat oikein.  Vasemman jalan sukka:
Kuvio tulee 3 puikolle: kudo 2 oikein ja sitten kaavion mukaan
Toista kaavio 2 kertaa ja aloita mieleisesi kantapää.  Kantapään jälkeen kavennukset tehty 1 puikon lopussa ja 4 puikon alussa. 


Toista kaavio kaksi kertaa ja aloita leveä nauhakavennus kutoen oikeita ja nurjia silmukoita niin kauan kuin niitä riittää.


 
Merkkien selitykset:
 • pallukka on nurja silmukka
 •  - on oikea silmukka
 • palmikonkierto merkit ,jossa oikealta katsottuna väkänen alhaalla ja toisella ylhäällä tarkoittaa, että siirrä 3 silmukkaa apupuikolle työn taakse, kudo 3 oikein ja apupuikon silmukat oikein
 • toinen palmikonkierto merkki: oikealta katsottuna väkänen ylhäällä ja toinen  alhaalla tarkoittaa, että siirrä 3 silmukkaa apupuikolletyön eteen, kudo oikein ja apupuikon silmukat oikein 
 • O tarkoittaa langankiertoa
 • alta auki oleva kolmio oikeassa reunassa, jonka toinen sivu osoittaa vasemmalle tarkoittaa aina kudo 2 o yhteen
 • saman näköinen kolmio vasemmassa reunassa, jonka toinen sivu osoittaa oikealle tarkoittaa aina ssk ( google auttaa kertomaan miten tämä tehdään, mikäli on vieras termi) 

Valmis!  Helppoa ja nopeaa :)
Ohjeessa saattaa olla virheitä,joten pahoittelut etukäteen :D
-niina-

2 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta ohjeesta! Tämä on mainio yksiväriselle langalle. Pitääkin laittaa talteen ja kokeilla jossain välissä. :)

  Tervetuloa kylään myös minun blogiini: http://sammakonsunnuntai.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Malli soveltuu ihan mihin väriin tahansa, joten on sinällään jo aivan mahtava. Palmikko nyt aina on kaunis missä vain, joten eiköhän tämäkin :) Kiitos kutsusta, piipahdan varmasti blogissasi!

  VastaaPoista