tiistai 3. toukokuuta 2016

Vinosti kulkeva palmikko ❤Mä rakastan palmikoita!  Ne ovat yksinkertaisen kauniita ja mikä tahansa lanka näyttää yleensä hyvältä palmikko sukissa.
Itse rakastuin viime vuoden puolella sinapin väriseen lankaan,  mutta harmikseni se katosi myynnistä yhtä nopeasti kun sen löysinkin..
Tässä taannoin jostain kumman syystä vierailin Novitan sivuilla ja siellähän sitä ihanaa oli alennuksessa!  Äkkiä tilasin pari kerää ja aloin miettimään jotakin spesiaalia mallia tähän ihanaan lankaan.
Mitään sopivaa ei tahtonut löytyä,  joten malli oli keksittävä itse.  Nettiä kahlasin pitkään,  mutta en löytänyt mitään ohjetta haluamallani tavalla vinosti varressa kulkevaan palmikkoon.
Nämä palmikkosukat on siis omasta päästäni,  mutta en ollenkaan epäile etteikö sitä joku olisi jo aiemmin tehnyt.  :)

Lanka 7 veljestä sinappi. Lähes koko kerä meni. 
Puikot nro 3
Koko 39 
Silmukoita alusta loppuun 12/puikko. 

 Tässä on kaavio  sukkien palmikon kulkuun.  Kaaviossa on 3 reunimmaista silmukkaa puikolta yksi ja loput on puikolta kaksi.  Kaavioita katsoessa huomaa,  miten palmikko siirtyy aina yhden vasemmalle jokaisen palmikonkierto kerroksen jälkeen.  En millään voinut tehdä koko sukan kaaviota,  mutta eiköhän tästä jo ole riittävästi apua niille,  jotka haluavat kaavioita käyttää.  (Toisessa sukassa sama palmikointi on tehty peilikuvana.)

 Sanallisesti voin myös yrittää hieman selittää palmikon kulkua: 
Palmikon molemmin puolin on 3 nurjaa silmukkaa ja itse palmikko on 6 silmukkaa leveä.  
Kuvioinnissa 3 nurjaa tulee 1 puikon loppuun,  jonka jälkeen tulee 6 o ja 3 nurin.  Loppu kierros oikeaa. 
Tätä samaa toistetaan 8 kertaa 
9krs on palmikonkierto kerros.  kudo nurjat silmukat normaalisti,  siirrä 3 o apupuikolle työn taakse,  kudo 3 o ja apupuikon silmukat oikein.  Kudo 3 nurjaa ja loppu kierros oikeaa.  
Nyt on ensimmäinen palmikonkierto kerros tehty.  
Tämän jälkeen palmikko siirretään jokaisen palmikonkierto kerroksen jälkeen kulkemaan 1 silmukan verran vasemmalle nurjien silmukoiden kanssa pelaten ; kudo 1 puikon ensimmäinen nurja silmukka oikein ja tämän jälkeen kudo 3 nurin,  6o ja 3 nurin. Palmikon molemmin puolin siis yksi nurja muuttuu oikeaksi ja oikea nurjaksi,  jolloin palmikko siirtyy pikku hiljaa oikealta vasemmalle.  Mikäli tämän joku ymmärsi niin mahtava homma!!  :D Palmikoita ja sen siirtämistä pikkuhiljaa jokaisen palmikonkierto kerroksen jälkeen tehdään niin kauan,  että näkyvissä on 10 palmikonkiertoa. 
Sitten aloita mieleisesi kantapää.  
Kantapään jälkeen toista taas samaa palmikko kuviointia samoin siirroin niin kauan, että sukka on valmis.
 Leveä nauhakavennus auttaa jatkamaan palmikkoa varpaisiin saakka.
Tarkoituksena on siis saada kulkemaan palmikko ylhäältä alas ja niin, että palmikko on lopulta vastakkaisessa reunassa aloitukseen nähden. :) Hetken tehtyä, tulette huomaamaan miten yksinkertainen tämä on. Nurjien silmukoiden liikkuessa tulee palmikon molemmin puolin kivat porraskuviot samalla ja pinta saa elävyyttä. 
Olen todella huono selittämään mitään!!  :D

 • pallukka tarkoittaa nurjaa silmukkaa
 •  - viiva tarkoittaa oikeaa silmukkaa
 • ihme väkänen tarkoittaa: nosta 3 silmukkaa apupuikolle työn taakse, kudo 3 oikein ja kudo apupuikon silmukat oikein.
Toivottavasti tästä on jollekin apua!!  Neuvoa jaa ja pitää pyytää mikäli ongelmia tulee eteen!!
Jatkan taas itse seuraavien ,erilaisten, vinopalmikko sukkien parissa.. jotka nekin jo kohta valmiit, mutta niistä ei tule valitettavasti ohjetta..
- niina- 3 kommenttia:

 1. Kiitos hauskasta palmikko ohjeesta. Hyvät tuli vaikka minulla oli paljon paksumpi lanka. Kuvaa en osaa laittaa.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Voi sääli ettet saanut kuvaa lisättyä! Olisin innosta hihkuen halunnut ne nähdä! Pääasia kuitenkin, että ohjeesta sai selvän ja sinä sait uudet sukat 😁

  VastaaPoista