perjantai 27. toukokuuta 2016

Keltaista ja mustaa kerrosrivinousua.

 Ohjetta näihin kaipailtiin,joten tässä tulee jotakin ohjeen tynkää!
Resori on otettu Dropsin Sofia sukista, mutta eiköhän jokainen tee omanlaisensa resorin, oman mielensä mukaan. Ohjetta siihen en siis laita ja rehellisesti sanottuna en osaa laittaa linkkiä siihen :D Olen varsin onneton näissä asioissa, mutta luultavasti saan sen anteeksi!!

Luo 48 silmukkaa ja jaa ne 4 puikolle. Tee haluamasi pituinen resori.
Resorin jälkeen aloita kutomalla 2 kerrosta keltaisella ja sen jälkeen 1 kerros mustalla, taas 2 kerrosta keltaisella ja 1 kerros mustalla.
Nyt päästään kuvion kimppuun.
Kuvio tulee 2 ja 3 puikoille.
( pssst! mikäli inhoat mahdollisia puikon vaihtumiskohdasta jääviä jälkia, kannattaa 2 ja 3 puikon silmukat laittaa yhdelle puikolle, näin rumia jälkiä ei jää ja kuvio pysyy siistinä)

 Kudo ensin 6 silmukkaa oikein ja aloita kuvio ( en huomannut laittaa noita reunasilmukoita kuvioon ollenkaan, enkä enää yksinkertaisesti jaksanut tehdä kuviota uudestaan. sori! :) )
 Tämän jälkeen kuvion reunasilmukoita ei tarvitse seurailla, kunhan nostaa silmukat vain oikeissa kohdissa ja seuraa kaaviota.
Kerrosrivinousun idea lyhyesti:

Kuvio muodistuu aina 3 kerroksen sarjoissa:
1 krs kudotaan kuvio värillä kokonaan oikein (näissä siis musta)
2 ja 3 krs kudotaan pohjavärillä(keltainen) nostamalla aina ne silmukat kutomatta puikolle, mitä kuvio näyttää. Sama silmukka nostetaan siis aina 2 kertaa.
Näitä kolmea kerrosta toistetaan koko ajan , helppoa, eikö?

Kantapään aloituskohdan näette alemmassa kuviossa. Kantapään jälkeen jatka kuviota niin monta kertaa kuin haluat ja tee sukka sopivan kokoiseksi raidoittaen loppuun saakka tai yksivärisenä. :) 
 Mikäli joku innokas haluaa tehdä sukan taakse ja jalkapohjiin saumat, niin tässä jonkinlainen ohje, minkä olen aikoja sitten asiasta tehnyt.
Lyhyesti sanottuna: ensimmäisellä pohjaväri kerroksella nostetaan aiemman kierroksen ensimmäinen silmukka puikolle ja nämäkaksi kudotaan yhteen. En saa raitoja ikinä kohdistumaan nätisti, joten olen ratkaissut ongelman näin. :)


2 kommenttia: