keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Joulun enkeli -sukat

Monen monta kuukautta ruutuvihossa piileskellyt malli pääsi kokeiluun.  Hitusen epäilytti toimiiko malli,  mutta pienen korjailun ja kokeilun jälkeen olen oikein tyytyväinen!! Malli on hyvin yksinkertainen ja pelkistetty. 
Omissani on lisäksi pieni sydän enkelin päällä, mutta en laittanut siihen ohjetta. En ole täysin tyytyväinen siihen, mutta en myöskään sitä pura :) 

 Tässä myös siis teille ohje näihin sukkiin.  En ole mestari ohjeiden kirjoittamisessa, joten virheitä saattaa löytyä. 
 Autan enemmän kuin mielelläni jos tulee vastaan murheita!!  

Mikäli ohje ei aukea ja kerrosrivinousu on vierasta, niin Rouva Google on mahtava apulainen, jolta kannattaa kysyä neuvoa. :) 

Lankana punainen Ville ja valkoinen 7 veljestä
Puikot nro 3 

Luo 50 silmukkaa punaisella langalla. 
 Jaa ne puikoille seuraavasti: 13,12, 13, 12
Resori on valepalmikkoa, jonka vuoksi silmukkamäärä on pariton. Halutessasi voit tehdä minkä tahansa resorin. 

Kun olet toistanut valepalmikon 3 kertaa, (työssä on 3 reikää)  kudo 1 krs oikein punaisella kaventaen 1 ja 3 puikoilta yksi silmukka.  Nyt työssä on 12s per puikko.  

Kudo 1 krs valkoisella
Kudo 2 krs punaisella.
Kudo 1 krs valkoisella. 

Nyt alkaa kuvio. Kuvio kudotaan aina toistamalla kolmea kerrosta. 
1 krs valkoisella ja 2 krs punaisella.  Punaisilla kerroksella nostetaan aina kuvion näyttämät pallukat.  Silmukka nostetaan siis aina kaksi kertaa ja tämän jälkeen kudotaan 1 krs valkoisella. 
Ohjelma, jota käytin kaavion tekemiseen on erittäin huono , mutta toivottavasti kuvio on tarpeeksi selkeä. Viimeisin rivi ei ihan mahtunut kokonaisuudessaan ohjelmaan, mutta viimeisellä rivillä silmukat nostetaan kaksi kertaa, kuten muissakin kohdissa.Kun kuvio on kudottu,  tee mieleisesi kantapää.  Kantapään jälkeen olen usein tehnyt pelkkää raitaa samalla 1+2 krs tyylillä tai jos on laiska kuten minä tällä kertaa ,  niin jalkaterässä voi tehdä 1+3 krs.  ( 1 krs valkoisella,  3 krs punaisella)  

Kutomisen iloa,  toivottavasti ohje on ymmärrettävissä!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti